top of page
Søg
  • Forfatters billedeGrith Okholm Skaarup

Tillid i ledelse er ikke nyt, men et mustTillid mellem leder, kollegaer og stakeholders er grundstenen i godt arbejdsliv og kvalificeret ledelse. Men det er ikke kun tilliden til chefen, der skaber de store aftryk.


Grith Okholm Skaarup, Humtech

Tillid er et af de ord, der bedst beskrives i billeder. Barnevognen, der trygt efterlades i baggården, mens den lille får sin eftermiddagslur. Bilen, der svinger ind til siden og samler et par op, der står med tomlen i vejkanten. Folkeskoleeleven, der rækker hånden i vejret og siger: Det her er lidt svært. Kan du forklare det en gang mere? Vi udviser i vores samfund konstant tillid til vores næste i form af små gerninger, hvor vi i glimt bliver sårbare, fordi vi tør tro på, at folk omkring os vil os det bedste. At naboerne lader barnet sove i fred, at blafferne siger høfligt tak for turen, og at klassekammeraterne accepterer, at man har brug for lidt ekstra hjælp til blækregningen.


Og det samme gør sig gældende, når man sidder i chefkontoret. For vi reagerer som komplekse mennesker positivt på tillid fra vores chefer og vores kolleger, og derfor er tillid måske det allervigtigste i ledelse og arbejdsliv.


Leading from trust not for trust

Men må udvise tillid, for at få tillid. For det at få tillid er ikke længere det bedste greb i ledelseshåndbogen. Vi skal lede for tilliden. Være sårbare, fejlbarlige mennesker, der ikke altid kender svaret. Ligesom vores kollegaer heller ikke altid kender svaret.


Det empatiske lederstil ‘leading from trust’ har jeg observeret og taget del i, særligt lærende har det været i mine syv år med Ask Agger som chef. Først på Zentropa Interaction i Filmbyen og senere partnerskab i Workz A/S.

“Det handler ikke om, at jeg skal få folk til at vise tillid til mig. Det handler om, at jeg skal lære at vise tillid til

andre. Ikke bare i gode intentioner, men reelt gøre det. Der er en afgørende forskel”, siger Ask Agger i podcastserien Aftryk.Mennesket bag ledertitlen

I dag rådgiver Ask Agger og jeg erhvervslivets top fra hvert vores virke, ligesom vi gjorde det sammen, da jeg var partner i Workz. Det handler særligt om det tillidsvækkende og tillidsgivende lederskab - og det kommer bedst fra at vise sårbarhed, menneskelighed og fejlbarlighed.


“Man skal lade være med at tro, at man som chef har monopol på alle de rigtige svar, men viser, at man tvivler eller har brug for hjælp - og så håber man, at man bliver grebet”, siger han. “Nogle gange er det bedste man kan gøre som chef at stille de inspirerende spørgsmål, i stedet for at give svarene”, siger Ask Agger.


“Nogle gange er det bedste man kan gøre som chef at stille de inspirerende spørgsmål, i stedet for at give svarene”, siger Ask Agger.


Humtech - Grith Okholm Skaarup - ledelse - trends - mennesker - tech - aftryk - futurework - arbejdsliv - livsdesign - rådgivning - videnformidling - board - digitalisering - lederskab - fællesskab

Nysgerrighed og ydmyghed skaber medfortællere

Og netop det at stille spørgsmål, kan gøre mere end blot at udvise tillid. Det kan skabe følelsen af medfortælling hos ens kollegaer, medarbejdere, partnere og stakeholders. Noget der er omdrejningspunktet for Ask Aggers arbejde i Workz A/S.


Hvis du vil høre mere om tillid i vores lederskab, og ikke mindst hvordan medfortællingen kan sætte store aftryk i ens virksomhed og lokalmiljøet omkring denne, så lyt med i Aftryks ottende afsnit her:


Se Aftryk 08: Ask Agger - Lederskab gennem tillid og medfortælling

Om aftryk i mening og medskaben

Mød medmennesket Ask Agger, CEO i Workz.

Tillid er måske det allervigtigste ord i ledelse og arbejdsliv. Det er ikke nyt, men i dag er det et must.


Det moderne menneskes liv er uendeligt komplekst, og det bedste greb for at navigere i det hele, er at vi har tillid til hinanden. At vi som ledere erkender vores egen menneskelighed og fejlbarlighed - og viser tillid til andre mennesker, kollegaer, stakeholders og omverdenen generelt.Se også klip fra lederkonferencen A Day of Play om Future of change, leadership and learning ved Workz og Ask Agger, hvor Grith Okholm Skaarup var med som oplægsholder og facilitator af workshop:

Foredrag om fremtidens lederskab

Foredrag og workshops ved Humtech og Grith Okholm Skaarup bygger også på metoder til formidling, rådgivning og interaktion fra storytelling og medfortælling. Du kan finde aktuelle foredrag her, bl.a. foredraget Fremtidens Lederskab, som flere hundrede ledere fra landets største virksomheder allerede har brugt i deres lederskab.

"C-levels og bestyrelses netværksgrupper blev beriget med førende indsigt i nogle af de tendenser og potentialer, man som ledere vil stå over for i en kompleks og hastigt foranderlig verden. Det blev taget imod med stort engagement, og fordrede til bred diskussion om og inddragelse fra medlemmers egne erfaringer. Grith leverer et specialiseret oplæg, der er skræddersyet til modtageren for dybere interaktion, og får på den måde inddraget, inspireret og udfordret det enkelte medlem." Emil Ronby Olsen, Management Associate, Presidents Institute

Vil du læse eller bidrage til onlinemagasinet Humtech Impact?

Humtech Impact er videnjournalistik om menneskelige behov i en teknologisk tidsalder - formidlet i tekst, billeder, audio og video. Humtech Impact er skabt af kommunikatører og journalister ved Humtech.


CO-Lab og bidrag

Onlinemagasinet Humtech Impact bringer også gæsteindlæg inden for det redaktionelle område eksistens, teknologi, lederskab, arbejdsliv og livsdesign. Artikelbidrag kan sendes sammen med kontaktinfo og portrætfoto til: info@humtech.dk


bottom of page