top of page
  • Forfatters billedePeter Hasle Laursen

Fremtidens ledere skal bære sig selv bevidst for at bære med andre


Kvinde går på line

Hvordan skal du agere som fremtidens leder? Hvordan kan du danne de næste generationer, dine børn og alle dem, du sætter aftryk i som leder eller andet i den funktion, som du har? Det er nogle af de spørgsmål Grith Okholm Skaarup besvarer i interview om fremtidens lederskab.

Af Peter Hasle Laursen


I fremtidens organisationsdesign skal der være plads til flere rum, hvor du og dine kollegaer kan udfolde sig. I rum og rammer, hvor der er mennesker, inspiration, vision, og hvor der er en psykologisk tryghed, som vi har lyst til at være i. Der skal også være plads til forskellighed for sådan skaber vi den bedste og stærkeste organisation og innovationskraft, mener ledelsesekspert Grith Okholm Skaarup.


“For at komme derhen, hvor vi lærer at give os selv mere rum til de ting, der er gode for os og vores udvikling, så er det værd at være opmærksom på nogle af de kognitive processer, som er på spil," siger Grith Okholm Skaarup som gæst i podcasten M:E:R:E om fremtidens lederskab.


Vi har alle forskellige behov, og det skal der gøres plads til. Der er masser af muligheder for at skabe de rum, der skal skabes, så vi kan udvikle os som mennesker - både personligt og fagligt. Det er et spørgsmål om at lære at mestre, hvordan vi mestrer livet endnu bedre.


“For at komme derhen, hvor vi lærer at give os selv mere rum til de ting, der er gode for os og vores udvikling, så er det værd at være opmærksom på nogle af de kognitive processer, som er på spil," siger Grith Okholm Skaarup som gæst i podcasten M:E:R:E om fremtidens lederskab. Her taler hun bl.a. om at opøve sin bevidsthed som leder ved at stå mere bevidst i sig selv for at kunne være noget for andre som leder eller rollemodel. I et afsnit, der handler om fremtidens arbejdsliv og organisationsdesign med fokus på bedre rum til, at vi kan udvikle os selv og hjælpe hinanden med den opgave.


Der er mange ting at gribe fat i. Lavpraktisk er et helt banalt greb at være drevet af tillid og en grund optimisme i forhold til verden. Det ligger ikke naturligt til os som mennesker at have tillid til det, som vi ikke kender.


Mere fællesskabsfokus

"Der er mange steder, hvor folk hjælper hinanden i det daglige. Låner ting af hinanden, giver en hånd med hos kollegaen eller naboen, og det er noget, som øver os i at have tillid til andre mennesker og møde dem med et mere åbent sind. Det er nemlig ikke en medfødt menneskelig kompetence. Men der er brug for mere af det i fremtiden, hvis vi skal skabe rum, hvor vi alle kan vokse," siger Grith Okholm Skaarup.


“Så det handler meget om at finde ind til, hvordan du selv er. Hvilke rum har du det bedst i socialt og alene. Hvad rører sig i de rum, og hvordan bidrager rummene til, at du udvikler dig som menneske og i dit arbejde. Alt sammen for at finde ud af, hvordan du får mere energi, så du også kan giver mere eller det bedste af dig selv. Der hvor du mærker at give værdi, opnå mening og føle forbundenhed med andre”, - stifter af Humtech Grith Okholm Skaarup


Mere plads, mere udvikling

I fremtidens organisationsdesign skal der skabes plads til, at vi hjælper hinanden mere. Hvor vi giver plads til, at vi alle går igennem forskellige livsfaser og eksempelvis laver arbejdslivsdesign, hvor vi hjælper forældrene til børn i børnehaver og skoler, så de kan aflevere og hente i ordentlig tid. For barnets bedste. 


Det gælder også om at lære mere om sig selv og sine følelser. Hvad er følelser, hvorfor er de der, og hvad betyder det, når du nu er ked af det eller glad. Når du lærer at forstå det, så kan du også leve med dine følelser på en måde, som er mest fordelagtig for dig og bruge små hacks til at rumme dem i højere grad. Lav vejrtrækningsøvelser, gå en tur, skriv følelserne ned eller lav en memo, hvor du sætter ord på dem, så du får det ud.


Skriv taknemmelighedsdagbog eller skriv dine drømme eller milepæle ned

Hjernepauser, heling og forbundenhed

Skriv taknemmelighedsdagbog eller skriv dine drømme eller milepæle ned eller når nogen har anerkendt dig, så du kan tage det gode frem, når du bliver ramt af mørkere følelser, lyder nogle af anbefalingerne fra Grith Okholm Skaarup, som bl.a. selv aktivt bruger skrivning til både at innovere, dokumentere eller lindre. Hun bruger også 'hjernepauser' med at rejse sig og bevæge sig til at få ny energi. Eller til at mærke restitution, refleksion eller forbundethed med en gåtur i naturen eller i æstetiske eller inspirerende rammer i by og kulturliv. Hun opnår at det at lytte til bøger, podcasts eller synge kan flytte fokus positivt.

Ligesom også bare et kram, en relationel kontakt med en der betyder noget eller dybe vejrtrækninger også kan gøre en stor forskel.


Fremtidens ledere skal bære sig selv bevidst for at kunne bære andre

“Så det handler meget om at finde ind til, hvordan du selv er. Hvilke rum har du det bedst i socialt og alene. Hvad rører sig i de rum, og hvordan bidrager rummene til, at du udvikler dig som menneske og i dit arbejde. Alt sammen for at finde ud af, hvordan du får mere energi, så du også kan giver mere eller det bedste af dig selv. Der hvor du mærker at give værdi, opnå mening og føle forbundenhed med andre”, siger Grith Okholm Skaarup, og fremhæver at hun mener kernen er, at fremtidens ledere skal kunne bære sig selv mere bevidst for at kunne bære andre.


Sådan lyder anbefalingerne fra Grith Okholm Skaarup. Er du blevet nysgerrig på mere, så kan du få flere konkrete råd, inspiration og gode erfaringer om fremtidens lederskab direkte i din indbakke.


Aktuelle og skræddersyede oplæg til dig

Vil du være klogere på menneskelige behov i den teknologiske tidsalder? Så kan du også booke aktuelle og skræddersyede foredrag og workshops med stifter af Humtech Grith Okholm Skaarup her eller finde alle ydelser samlet her. Her to aktuelle oplæg:


Book oplæg med Grith Okholm Skaarup nu

Fremtidens lederskab og arbejdsliv: 

- Menneskelige behov i teknologiske forandringer 


Hvilke krav stiller det til os som mennesker, ledere og kollegaer, når teknologier som AI, chatbots og human robots bliver en stadig større del af vores ledelse og arbejdsliv?

Vi stiller skarpt på de menneskelige behov i den teknologiske udvikling ved at dykke ned i de aktuelle tendenser, som påvirker vores ledelse og arbejdsliv i dag og i fremtiden. Vi ser på, hvad det giver os af muligheder og udfordringer, når teknologier som AI, chatbots og human robots i stadig højere grad vil influere på vores liv, arbejdsliv og lederskab. 


I en tour de force af trends, forskning, cases og personlige erfaringer i et involverende og underholdende oplæg, får du også inspiration, viden og værktøjer til selv at gå ud og navigere mere bevidst i dit liv, arbejdsliv og lederskab. Bliv en bedre leder - Book oplæg med Grith Okholm Skaarup nu og hør mere

Fra Thought Leadership til Thoughtful Leadership

- Brug viden som branding til mere bevidst lederskab


Mange virksomheder og ledere arbejder i dag strategisk med Thought Leadership, der handler om at positionere sig gennem viden og relation og dermed skabe branding og værdi for organisationen.

Ved at blive videnførende inden for et felt, skaber vi langtidsholdbar synlighed og troværdighed for vores organisation og i resten af omverdenen.  I dag stiller vi dog endnu højere krav. Det er ikke længere nok at være videnførende eller have en stærk position, hvis vi ikke også forvalter den viden og magt hensigtsmæssigt for formål, der er større end os selv. Med en aktuel bevægelse fra Thought Leadership til Thoughtful Leadership, hvor det også handler om at sætte mere bevidste, bæredygtige og langsigtede aftryk i omverdenen gennem vores lederskab. 


I et inspirerende og involverende oplæg deler Grith Okholm Skaarup aktuelle tendenser og cases på området til inspiration. Hun stiller skarpt på, hvordan vi kan styrke vores position, værdi og brand som eksperter, ledere og organisationer ved også at øge bevidsthed om den impact, vi kan skabe og handle på. Thoughtful Leadership trækker også tråde til stigende internationale tiltag og tendenser som CEO-aktivisme og Impact Leadership.  


Oplægget er en blanding af teori, cases og personlige erfaringer sammen med refleksioner, øvelser og modeller, som kan implementeres og forankres i det strategiske virke på feltet allerede i morgen. 


Grith Okholm Skaarup er stifter af virksomheden Humtech og arbejder som ledelsesrådgiver bl.a. som medlem af en lang række bestyrelser og Advisory Boards. Hun er en flittig foredragsholder og underviser i ind- og udland, og formidler desuden som ekspert og journalist bl.a. som editor på mediet Humtech Impact og som vært på podcasten Aftryk - humanitet i en techtid. Grith Okholm Skaarup har 20 års baggrund som leder i virksomheder som Poul Schmith/ Kammeradvokaten, Workz og Zentropa.Eller send en forespørgsel til info@humtech.dk


HUMTECH IMPACT

Vil du læse eller bidrage til det digitale medie Humtech Impact? 

Humtech Impact er journalistik om menneskelige behov i en teknologisk tidsalder - formidlet i tekst, billeder og audio og er skabt af kommunikatører og journalister ved Humtech. 


CO-Lab og bidrag

Det digitale medie Humtech Impact bringer også gæsteindlæg inden for det redaktionelle område eksistens, teknologi, lederskab, arbejdsliv og livsdesign. Artikelbidrag, lyd eller video kan sendes sammen med kontaktinfo og portrætfoto via bidragsformularen her.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page