top of page
Søg
  • Forfatters billedeGrith Okholm Skaarup

Vi skal som samfund se på mennesket bag

Halima El Abassi og Grith Okholm Skaarup taler i podcasten Aftryk om, hvordan bedre kendskab til andre kulturer mindsker fordommene.Af: Journalist Steen Rasmussen

Måske er forskellene ikke så store, som mange går og tror. Både etnisk danske forældre og forældre med anden baggrund ønsker i bund og grund det samme for deres børn. Forskellene ligger i, hvilken kultur de kommer fra.


Ordene kommer fra socialrådgiver, forsker og forkvinde for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, og det uddyber hun i samtale med Grith Okholm Skaarup, i podcasten Aftryk.

Her giver El Abassi et eksempel på et meget udbredt billede blandt forældre med anden etnisk herkomst end dansk.

”Der er fordomme om, hvordan danske unge opfører sig med bl.a. druk og at komme sent hjem. Men jeg kender ingen danskere, der ikke er bekymret for deres 14-årige datter og hvornår hun kommer hjem. Grundlæggende er forskellene på forældre ikke så store,” siger Halima El Abassi..


Halima El Abassi er desuden forfatter til bogen "Mit indre Atlas" hvor hun på ærligt vis fortæller sin livshistorie. Det er en både barsk og inspirerende historie om tab af frihed og uvished. Er du interesseret i at læse bogen, kan du bl.a. finde den her.


Hvis du vil lytte til podcasten kan du finde den her


Se Aftryk 04: Halima El Abassi - Frisat til lederskab, fællesskab og følgeskab

Om aftryk i social integration og ligestilling.


Mød medmennesket Halima El Abassi, lektor og Forkvinde for etniske minoriteter i en samtale om at sætte medmenneskelige aftryk på trods. Om at være født og opvokset i Danmark for at blive efterladt alene som 12-årig til arrangeret ægteskab i familiens hjemland i Marokko. Om smertelige opgør, til- og fravalg gennem tvang og udfrielse, men også om forsoning og forståelse - og om at være drevet af en stærk mission for medmenneskelighed og søstersolidaritet.Halima El Abassi udgav i 2021 den selvbiografiske bog ‘Mit indre Atlas’. Bogen kan købes her.

Bogen er blevet til efter at Halima El Abassi og Grith Okholm Skaarup mødtes i en fagskrivegruppe. Mød hele fagskrivegruppen og hør om deres erfaringer i podcasten Forfatterhjørnet med skrivementor Charlotte Heje Haase. Lyt med her.


Vil du læse eller bidrage til onlinemagasinet Humtech Impact?

Humtech Impact er videnjournalistik om menneskelige behov i en teknologisk tidsalder - formidlet i tekst, billeder, audio og video. Humtech Impact er skabt af kommunikatører og journalister ved Humtech.


CO-Lab og bidrag

Onlinemagasinet Humtech Impact bringer også gæsteindlæg inden for det redaktionelle område eksistens, teknologi, lederskab, arbejdsliv og livsdesign. Artikelbidrag kan sendes sammen med kontaktinfo og portrætfoto til: info@humtech.dk


bottom of page