top of page
  • Forfatters billedeSteen Nedell Christensen

Vi skal som samfund se på mennesket bag



Halima El Abassi og Grith Okholm Skaarup taler i podcasten Aftryk om, hvordan bedre kendskab til andre kulturer mindsker fordommene.


Af Steen Nedell Christensen

Måske er forskellene ikke så store, som mange går og tror. Både etnisk danske forældre og forældre med anden baggrund ønsker i bund og grund det samme for deres børn. Forskellene ligger i, hvilken kultur de kommer fra.

Ordene kommer fra socialrådgiver, Ph.d. og tidligere forkvinde for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, og det uddyber hun i samtale med stifter af Humtech Grith Okholm Skaarup i podcasten Aftryk.


”Der er fordomme om, hvordan danske unge opfører sig med bl.a. druk og at komme sent hjem. Men jeg kender ingen danskere, der ikke er bekymret for deres 14-årige datter, og hvornår hun kommer hjem. Grundlæggende er forskellene på forældre ikke så store,”


Her giver Halima El Abassi et eksempel på et udbredt billede blandt forældre med anden etnisk herkomst end dansk.

”Der er fordomme om, hvordan danske unge opfører sig med bl.a. druk og at komme sent hjem. Men jeg kender ingen danskere, der ikke er bekymret for deres 14-årige datter, og hvornår hun kommer hjem. Grundlæggende er forskellene på forældre ikke så store,” siger Halima El Abassi.


Halima El Abassi er desuden forfatter til bogen "Mit indre Atlas", hvor hun på ærligt vis fortæller sin livshistorie. Det er en både barsk og inspirerende historie om tab af frihed og uvished. Er du interesseret i at læse bogen, kan du bl.a. finde den her.



Se Aftryk 04: Halima El Abassi - Frisat til lederskab, fællesskab og følgeskab

MØD MEDMENNESKET HALIMA EL ABASSI

I AFTRYK om social integration og ligestilling.


Mød medmennesket Halima El Abassi, Ph.d., lektor og nu tidligere Forkvinde for Rådet for etniske minoriteter i en samtale om at sætte medmenneskelige aftryk på trods. Om at være født og opvokset i Danmark for at blive efterladt alene som 12-årig til arrangeret ægteskab i familiens hjemland i Marokko. Om smertelige opgør, til- og fravalg gennem tvang og udfrielse, men også om forsoning og forståelse - og om at være drevet af en stærk mission for medmenneskelighed og søstersolidaritet.





Halima El Abassi udgav i 2021 den selvbiografiske bog ‘Mit indre Atlas’ - en søsters skam og stolthed.

Bogen kan købes her.

Bogen er blevet til, efter at Halima El Abassi og Grith Okholm Skaarup mødtes i en fagskrivegruppe.

Mød hele fagskrivegruppen og hør om deres erfaringer i podcasten Forfatterhjørnet med skrivementor Charlotte Heje Haase. Lyt med her.












Aktuelle og skræddersyede oplæg til dig

Vil du være klogere på menneskelige behov i den teknologiske tidsalder? Så kan du booke aktuelle og skræddersyede foredrag og workshops med stifter af Humtech Grith Okholm Skaarup her eller finde alle ydelser samlet her


Vil du læse eller bidrage til det digitale medie Humtech Impact? 

Humtech Impact er journalistik om menneskelige behov i en teknologisk tidsalder - formidlet i tekst, billeder, audio og video. Humtech Impact er skabt af kommunikatører og journalister ved Humtech. 


CO-Lab og bidrag

Det digitale medie Humtech Impact bringer også gæsteindlæg inden for det redaktionelle område eksistens, teknologi, lederskab, arbejdsliv og livsdesign. Artikelbidrag, lyd eller video kan sendes sammen med kontaktinfo og portrætfoto via bidragsformularen her.


Comments


bottom of page