top of page
  • Forfatters billedeAnders Dalgaard Hørby

Aftryk > AfkastEkspert i digital kultur og forfatter Katrine K. Pedersen appellerer til, at man tænker “mennesket først” i en digital tidsalder, hvor ‘afkast først’ kan koste virksomheder dyrt.


Af Anders Dalgaard Hørby


“At tænke det etiske, tænke empati og tænke moral ind i det at drive virksomhed, det gør, at man faktisk kan undgå at tage nogle fuldstændigt fatale beslutninger” siger Katrine K. Pedersen i det tredje afsnit af anden sæson i podcasten, Aftryk. Hun er ekspert i digital kultur og er særlig optaget af teknologi og magtkritik.


Humtech - Grith Okholm Skaarup - ledelse - trends - mennesker - tech - aftryk - futurework - arbejdsliv - livsdesign - rådgivning - videnformidling - board - digitalisering - lederskab - fællesskab

“At tænke det etiske, tænke empati og tænke moral ind i det at drive virksomhed, det gør,

at man faktisk kan undgå at tage nogle fuldstændigt fatale beslutninger”

- Katrine K. Pedersen.


Katrine K. Pedersens perspektiv ser lige igennem de smarte apps og de fine algoritmer, der dagligt hjælper mange af os. Hun giver et eksempel på en virksomhed, der udviklede en tracker, som kunne opspore potentielt selvmordstruede og vores mentale tilstande, når vi bruger sociale medier. Det viste sig endeligt, at den data blev brugt til at konkludere, at denne gruppe mennesker særligt handler impulsivt i deres forbrug.

En viden de delte med annoncører."Vi bør spørge, hvem der bruger teknologien, hvordan vi bruger den, og hvem der har ansvaret og magten i den forbindelse" - Katrine K. Pedersen


“Det nytter ikke noget, at vi er shady i kulissen, fordi det kommer frem på et eller andet tidspunkt.” siger Katrine K. Pedersen. Hun slår fast, at hun er positiv over for vores teknologi, men at vi bør spørge, hvem der bruger teknologien, hvordan vi bruger den, og hvem der har ansvaret og magten i den forbindelse.15. Aftryk: Katrine K. Pedersen: Teknologiens blinde vinkler og dens ofre

OM AFTRYK i ledelse og teknologi med et bevidst og magtkritisk blik.

MØD MEDMENNESKET digital ekspert og ekstern lektor Katrine K. Pedersen.


Techoptimismen har sejret siden Silicon Valley skød den i gang med paroler som "Move fast and break things."

Så højlydt, at den overdøvede alt det, der blev ødelagt undervejs. Det mener ekspert i digital kultur Katrine K. Pedersen, som sætter aftryk i en samtale, hvor vi dykker ned i digital kultur med et bevidst og magtkritisk blik på status quo. I episoden får du særlig indsigt i trends og teknologier fra både lederskab, humanisme, kunst og undergrund. Tendenser og empiri, som tør sætte modtryk mod magt og mainstream.


Aktuelle og skræddersyede oplæg til dig

Vil du være klogere på menneskelige behov i den teknologiske tidsalder? Så kan du booke aktuelle og skræddersyede foredrag og workshops med stifter af Humtech Grith Okholm Skaaruher eller finde alle ydelser samlet her


Vil du læse eller bidrage til det digitale medie Humtech Impact? 

Humtech Impact er journalistik om menneskelige behov i en teknologisk tidsalder - formidlet i tekst, billeder, audio og video. Humtech Impact er skabt af kommunikatører og journalister ved Humtech. 


CO-Lab og bidrag

Det digitale medie Humtech Impact bringer også gæsteindlæg inden for det redaktionelle område eksistens, teknologi, lederskab, arbejdsliv og livsdesign. Artikelbidrag, lyd eller video kan sendes sammen med kontaktinfo og portrætfoto via bidragsformularen her.


Commenti


bottom of page