top of page
Søg
  • Forfatters billedeGrith Okholm Skaarup

Aftryk > AfkastEkspert i digital kultur og forfatter, Katrine K. Pedersen, appellerer til, at man tænker “mennesket først” i en digital tidsalder, da ‘afkast først’ kan koste virksomheder dyrt.


Af Anders Dalgaard Hørby


“At tænke det etiske, tænke empati og tænke moral ind i det at drive virksomhed, det gør jo, at man faktisk kan undgå at tage nogle fuldstændig fatale beslutninger” siger Katrine K. Pedersen i det tredje afsnit af anden sæson i podcasten, Aftryk. Hun er ekspert i digital kultur og er særlig optaget af teknologi og magtkritik.


Humtech - Grith Okholm Skaarup - ledelse - trends - mennesker - tech - aftryk - futurework - arbejdsliv - livsdesign - rådgivning - videnformidling - board - digitalisering - lederskab - fællesskab

Katrine K. Pedersens perspektiv ser lige igennem de smarte apps og de fine algoritmer, der dagligt hjælper mange af os. Hun giver et eksempel på en virksomhed, der udviklede en tracker, som kunne opspore potentielt selvmordstruede og vores mentale tilstande, når vi bruger sociale medier. Det viste sig endeligt, at denne data blev brugt til at konkludere, at denne gruppe mennesker særligt handler impulsivt i deres forbrug. En viden de delte med annoncører.


“Det nytter ikke noget at vi er shady i kulissen, fordi det kommer frem på et eller andet tidspunkt.” siger Katrine K. Pedersen. Hun slår fast, at hun er for vores teknologi, men at vi bør spørge hvem- og hvordan vi bruger teknologien, hvem der har ansvaret og magten i den forbindelse.
15. Aftryk: Katrine K. Pedersen: Teknologiens blinde vinkler og dens ofre

OM AFTRYK i ledelse og teknologi med et bevidst og magtkritisk blik.

MØD MEDMENNESKET digital ekspert og ekstern lektor Katrine K. Pedersen.


Techoptimismen har sejret siden Silicon Valley skød den igang med paroler som "Move fast and break things." Så højlydt, at den overdøvede, alt det, der blev ødelagt undervejs. Det mener ekspert i digital kultur Katrine K. Pedersen, som sætter aftryk i en samtale, hvor vi dykker ned i digital kultur med et bevidst og magtkritisk blik på status quo.

I episoden får du særlig indsigt i trends og teknologier fra både lederskab, humanisme, kunst og undergrund. Tendenser og empiri, som tør sætte modtryk mod magt og mainstream.


Aktuelle og skræddersyede oplæg til dig

Vil du være klogere på dit eget og fremtidens lederskab? Så kan du booke aktuelle og skræddersyede foredrag, workshops og 1:1-sessions med stifter af Humtech Grith Okholm hos ARTE Booking eller Youandx.


Vil du læse eller bidrage til onlinemagasinet Humtech Impact?

Humtech Impact er videnjournalistik om menneskelige behov i en teknologisk tidsalder - formidlet i tekst, billeder, audio og video. Humtech Impact er skabt af kommunikatører og journalister ved Humtech.


CO-Lab og bidrag

Onlinemagasinet Humtech Impact bringer også gæsteindlæg inden for det redaktionelle område eksistens, teknologi, lederskab, arbejdsliv og livsdesign. Artikelbidrag kan sendes sammen med kontaktinfo og portrætfoto til: info@humtech.dk


bottom of page