top of page
  • Forfatters billedeGrith Okholm Skaarup

Sådan lærer du at stå mere bevidst som menneske i den teknologiske udvikling


Artikel bragt ved foredragsportalen ARTE Booking, hvor Grith Okholm Skaarup er oplægsholder.


En højere menneskelig bevidsthed

I en eksponentiel teknologi, et hyperkomplekst højhastighedssamfund og en verden og klode truet af kriser, er det vigtigere end nogensinde, at vi som mennesker træffer mere bevidste valg for os selv og andre. Det mener stifter af Humtech Grith Okholm Skaarup, hvis perspektiv er på det hele menneske og livsdesign med fokus på vores lederskab, arbejdsliv og organisationsdesign.

“Når vi er knappe på tid og ressoucer, er det ikke længere mindsettet om ‘innovate fast and break things’, der gælder. Nej, så handler det om at træffe bevidste og visionære valg, der skaber mere langsigtede og bæredygtige løsninger," - Grith Okholm Skaarup


Ligeværdige teknologiske løsninger

For Grith Okholm Skaarup er ligeværdighed i dag et centralt fokuspunkt, vi bør tænke ind i al innovation, og som stadig er en mangelvare mener hun, og fremhæver bl.a., hvordan AI som ChatGPT eller Midjourney til AI-billedgenerering er fuld af fordomme, stereotyper og bias. Og så længe det er så fejlbehæftet og ulige et billede, der tegnes, så er teknologien ikke alene med til at hjælpe os, men ogsåtil at adskille os og give fx nogle etniciteter, aldre og køn fordele fremfor andre. “For at kunne skabe et bedre og mere ligeværdigt samfund, skal vi kunne forstå samtidens og teknologiens mulighedsrum fra et mere bevidst og oplyst sted af ligestilling. Det gælder både, når det kommer til dens potentialer, men også i en bevidsthed om dens udfordringer og blinde vinkler. Når vi er knappe på tid og ressoucer, er det ikke længere mindsettet om ‘innovate fast and break things’, der gælder. Nej, så handler det om at træffe bevidste og visionære valg, der skaber mere langsigtede og bæredygtige løsninger, og som er ligeværdige, når vi bruger dem," siger Grith Okholm Skaarup.


"Det handler om at opdyrke alt det som teknologien ikke kan tage over på - som vores menneskelige bevidsthed, empati og compassion, vores skaberkraft, kreativitet, kritiske sans og analyse”, siger Grith Okholm Skaarup


Det kræver ifølge Grith Okholm Skaarup en opgradering af helt andre menneskelige kompetencer og værdibegreber, end dem vi typisk honorerer i dag for at geare os til den fremtid. "Det handler om at opdyrke alt det som teknologien ikke kan tage over på - som vores menneskelige bevidsthed, empati og compassion, vores skaberkraft, kreativitet, kritiske sans og analyse”, siger Grith Okholm Skaarup.

Mødet mellem menneskelige behov og teknologi

Grith Okholm Skaarup er i dag stifter af Humtech med 20 års erfaring som leder og rådgiver bag sig bl.a. som chef for kommunikation og CSR hos Poul Schmith/Kammeradvokaten og som partner i konsulenthuset Workz.

“Mit virke er at hjælpe med at forstå, hvordan vi kombinerer det bedste i mødet mellem menneskelige behov og teknologi, så vi skaber mest mulig mening og værdi for de fleste. Det er den menneskelige og medmenneskelige bevidsthed, jeg gerne vil hjælpe med at opøve gennem konkret viden og værktøjer”, siger Grith Okholm Skaarup.Aktuelle og skræddersyede oplæg til dig

Vil du være klogere på menneskelige behov i den teknologiske tidsalder? Så kan du booke aktuelle og skræddersyede foredrag og workshops med stifter af Humtech Grith Okholm Skaarup her eller finde alle ydelser samlet her

Vil du læse eller bidrage til det digitale medie Humtech Impact? 

Humtech Impact er journalistik om menneskelige behov i en teknologisk tidsalder - formidlet i tekst, billeder, audio og video og skabt af kommunikatører og journalister ved Humtech. 

CO-Lab og bidrag

Det digitale medie Humtech Impact bringer også gæsteindlæg inden for det redaktionelle område eksistens, teknologi, lederskab, arbejdsliv og livsdesign. Artikelbidrag, lyd eller video kan sendes sammen med kontaktinfo og portrætfoto via bidragsformularen her.


Comments


bottom of page